Οι πωλήσεις οχημάτων στην Ελλάδα για το 2017 κατέγραψαν αύξηση κατά 11,7% σε σχέση με το 2016, μία άτυπη μάχη όμως μεταξύ βενζίνης και diesel είναι αυτή που κρατάει το ενδιαφέρον μας.

Σε σχέση με τις κατηγορίες

Η μικρή κατηγορία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα ποσοστά πωλήσεων με ποσοστό 36,2%. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα μικρομεσαία μοντέλα με ποσοστό 18,4%, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθούν τα αυτοκίνητα κατηγορίας Μίνι. Στα μοντέλα SUV οι πωλήσεις ανέρχονται σε ποσοστό 13,9%.

Βενζίνη και diesel

Για ακόμη μία χρονιά η βενζίνη νίκησε στη μάχη με το diesel και το μερίδιο αγοράς ανήλθε στο 52,3%. Το diesel βρέθηκε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 44,3%. Ένας άλλος τύπος κινητήρα είναι ο υβριδικός, με ποσοστό 3,1%, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιποι τύποι κίνησης, δηλαδή ηλεκτρισμός, εργοστασιακό LPG και εργοστασιακό CNG.

Μοντέλα mini

Το Fiat Panda κυριάρχησε για 9η συνεχή χρονιά. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, είχε την πρώτη θέση σε ταξινομήσες με 2ο το Toyota Aygo και 3ο το Hyundai i10. Τέταρτο σε προτιμήσεις ήρθε το Volkswagen Up, με επόμενο στη λίστα το Peugeot 108.

Μικρά μοντέλα

Το Toyota Yaris εχει την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή. Μέσα στο 2017 έχει κάνει 5.508 πωλήσεις και είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο για πέμπτη συνεχή χρονιά. Δεύτερο ακολουθεί το Opel Corsa και τρίτο το Peugeot 208. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Nissan Micra και ακολουθεί το Renault Clio και το Volkswagen Polo.

Μικρομεσαία κατηγορία

Το Opel Astra είναι ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία αυτή με σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων αυτοκινήτων. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί, με ελάχιστη διαφορά 4 πωλήσεων μόνο από την τρίτη θέση, το Volkswagen Golf και το Fiat Tipo.

Μεσαία κατηγορία

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για την κατηγορία αυτή είναι το Skoda Octavia με 908 πωλήσεις το 2017. Ακολουθεί το Volkswagen Passat με 386 πωλήσεις, ενώ την τρίτη θέση κατέχει η Mercedes c-class με 243 πωλήσεις.