Τα πιο παράξενα ποδήλατα του κόσμου

Bsg wood.b.duomatik

Στη Γαλλία κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο ποδήλατο από ξύλο και μέταλλο. Το κόστος του είναι στα 3.100 έχει εξαιρετική αντοχή, το βάρος του όμως είναι στα 15 κιλά.

Pashley parabike

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου ποδηλάτου παραπέμπει στην περίοδο του μεσοπολέμου με σωληνοειδές σκελετό και ξυπνά αναμνήσεις από μία άλλη εποχή. Η Βρετανική αυτή εταιρεία φημίζεται για το κλασικό στυλ που έχει στα ποδήλατα της, με κουδουνάκια και ψάθινα καλάθια. Το κόστος του ανέρχεται στα 650 ευρώ.

Vanmoof s Series

Πρόκειται για ολλανδικό ποδήλατο με κόστος 952 ευρώ. Τα μάτια μαγνητίζουν το εξελιγμένο design του, η κομψότητά του, αλλά και οι σκληρές του γραμμές.

Donkey bike

Με ιδιαίτερο design αφού μπορεί να χωρέσει μέχρι 3 άτομα. Η αγγλική εταιρεία donkey, λανσάρει το συγκεκριμένο ποδήλατο που φημίζεται για την απλότητα και τη δύναμή του. Ο κοντόχοντρος σκελετός από ατσάλι και οι σκληροί του τροχοί, ανεβάζουν το κόστος του στα 598 ευρώ.

Vicks Steel urban cycle

Ποδήλατο από την Εσθονία με ασύμμετρους σωλήνες από ατσάλι και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο σχεδιασμό. Το μίνιμαλ αυτό ποδήλατο μπορεί να γίνει δικό σας μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Green Champ original

Κατασκευασμένο από μπαμπού εμποτισμένο με μέλι (σωστά ακούσατε) και αρκετά οικονομικό το συγκεκριμένο μοντέλο, που κατασκευάζεται στη Σιγκαπούρη, παραπέμπει σε παιχνίδι. Κόστος 150€.

Cherubin hummingbird

Από την Ιαπωνία το επόμενο ποδήλατο με την ονομασία “χερουβείμ”, το οποίο συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 1968, με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας. Ο ατσάλινος σχεδιασμός του το κάνει να ξεχωρίζει από τα κοινά ποδήλατα.

Faraday Porter

Αμερικανικής κατασκευής και ηλεκτροκίνητο με αυτονομία 24 χιλιόμετρα. Η τιμή του εκπλήσσει: 3.177 ευρώ.

Engenius cycno

Ο μεταλλικός σχεδιασμός με τη δερμάτινη επένδυση και κράμα ανθρακονημάτων, το καθιστά ιδιαίτερα βαρύ, και το ποδήλατο αυτό ξεπερνάει σε τιμή ακόμα και αυτή ενός αυτοκινήτου: 19960 ευρώ.

Joom Babana

Το συγκεκριμένο μοντέλο, δεν ξεχωρίζει για κάτι, αλλά στην Αφρική βοηθά τις μετακινήσεις τους ανθρώπους. Η τιμή του είναι ιδιαίτερα χαμηλή και το κάνει πολύ προσιτό στο ευρύ κοινό καθώς είναι μόλις 136 ευρώ.