Τελευταία νέα από τον κόσμο του ποδηλάτου

Τα ποδήλατα βοηθάνε στην συγκέντρωση των μαθητών

Μία εκπληκτική ιδέα είχε μία καθηγήτρια μαθηματικών σε ένα γυμνάσιο της Βόρειας Καρολίνας. Για να μειωθεί η νευρικότητα και να στα αυξηθεί η προσοχή των μαθητών της, τοποθέτησε ποδήλατα στα θρανία τους. Τα παιδιά το διασκεδάζουν και οι εργασίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, παρατήρησε η καθηγήτριά τους. Παράλληλα τα παιδιά δηλώνουν ότι κρατιούνται σε φόρμα κάνοντας 5,5 χλμ τη μέρα πριν τις 10 το πρωί. Είναι μία καταπληκτική ιδέα και για τα ελληνικά σχολεία δεν συμφωνείτε;

Περισσότερα ποδήλατα από αυτοκίνητα στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα τα ποδήλατα στην πρωτεύουσα της Δανίας ξεπέρασαν σε αριθμό τα αυτοκίνητα. Σε αυτό συνεισέφερε και η υποδομή που υπάρχει για τη διευκόλυνση των ποδηλάτων σε ποδηλατόδρομους και γέφυρες για πεζούς και ποδήλατα. Τα ποδήλατα που κυκλοφορούν ανέρχονται σε 265.700 ενώ τα αυτοκίνητα είναι μόνο 252.600.

Όλοι στην άκρη για μία Ferrari

Τι κι αν υπάρχει ποδηλατόδρομος, τι και αν υπάρχει ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην Ελλάδα αυτά λίγο μετράνε και η Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τον κανόνα που ισχύει στην Ελλάδα. Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook και στην ομάδα που ονομάζεται “Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών” οι χρήστες ανάρτησαν μία φωτογραφία που απεικονίζει ποδηλάτες να σταματούν την ποδηλασία για να περάσει ο “μάγκας” με τη Ferrari. Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα για ακόμη μία φορά για τον πολιτισμό μας.

Τα ποδήλατα προκαλούν χάος στην Κίνα

Φαίνεται πως η στάθμευση του ποδηλάτου, δεν είναι από τις πρώτες έγνοιες των κατοίκων του Πεκίνου. Αυτό φαίνεται από την εικόνα των πεζοδρομίων που αντικρίζουν οι κάτοικοι όταν κυκλοφορούν. Έτσι στο Πεκίνο ξεκίνησε μία συλλογική δράση όπου οι αρχές της πόλης ξεκίνησαν να μαζεύουν τα εγκαταλελειμμένα ποδήλατα από τα πεζοδρόμια της πόλης, για την αποσυμφόρηση τους και την καλύτερη λειτουργία τους από τους πεζούς.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *