Τελευταία νέα για το ποδήλατο

Μοίρασαν ποδήλατα σε άστεγα παιδιά

Τα μέλη της ομάδας Ηells Angels μοίρασαν 200 ποδήλατα την Μαύρη Παρασκευή σε άστεγα παιδιά. Η Μαύρη Παρασκευή είναι η μέρα που τα καταστήματα κάνουν προσφορές και εκπτώσεις έως και 80%. Με αυτή την ευκαιρία, οι Hells Angels, μία οργάνωση μηχανόβιων στην Αμερική, αγόρασαν από το Wall-mart, διακόσια ποδήλατα μαζί με διάφορα παιχνίδια, για παιδιά φτωχών οικογενειών. Έτσι το πρότυπο των κακών μηχανόβιων με τα δερμάτινα διαλύεται. Το ερώτημα παραμένει. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

Ολλανδία και ποδήλατα

Είναι πολλοί οι λόγοι που θα ήθελε κάποιος να μείνει στην Ολλανδία. Πέρα από την ομορφιά της και τον πολιτισμό της, η Ολλανδία είναι από τις χώρες του κόσμου , που οι πολίτες της χρησιμοποιούν ελάχιστα το αυτοκίνητο. Το 2025, θα απαγορευτεί και η πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Όσον αφορά τα ποδήλατα, υπάρχουν τεράστιες διευκολύνσεις και υποδομές για τους ποδηλάτες.

1. Από τον ήλιο η τροφοδοσία και η ηλεκτροδότηση του πρώτου ηλιακού δρόμου. Πρόκειται για το έργο Solar Road , ένα μονοπάτι 100 μέτρων που φωτίζεται το βράδυ από την ηλιακή ενέργεια που έχει αποθηκεύσει κατά την διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα η ηλιακή ενέργεια φορτίζει και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

2.Πόλη χωρίς αυτοκίνητα.

Στο Houten της Ολλανδίας, κανείς δεν οδηγεί αυτοκίνητο. Από τη δεκαετία του 80 ακόμα 4.000 άτομα, αποφάσισαν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο περισσότερο από το αυτοκίνητο. Μετά την ιστορική αυτή απόφαση, σιγά-σιγά τα αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν από τους δρόμους.

Ποδήλατο ή αυτοκίνητο

Πολλαπλά είναι τα οφέλη που έχει κάποιος αν χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τη μετακίνησή του αντί για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Μία έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, αποδεικνύει ότι μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου. Η έρευνα κράτησε επτά χρόνια και συμμετείχαν στην έρευνα 359.000 άτομα. Τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα, απάντησαν ότι προτιμούν αποκλειστικά το αυτοκίνητο, ενώ το υπόλοιπο 1/3 προτιμούσε το ποδήλατο. Οι επιστήμονες πρότειναν στις Αρχές, να ενθαρρύνουν περισσότερο τον κόσμο να προτιμάει το ποδήλατο και το περπάτημα.