Τελευταία ποδηλατικά νέα

Έκλεβε ποδήλατα όταν ήταν μικρός

Στα παιδικά του χρόνια αναφέρθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο άσος της Σουηδικής Εθνικής Ομάδας. Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην αμερικανική τηλεόραση μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή. Ο πατέρας του δούλευε ως οικοδόμος και δεν τον έβλεπε πολύ. Ζούσε ξεχωριστά από τη μητέρα του, και όταν πήγαινε να την δει, του έλεγε ότι έτρωγε για τέσσερα άτομα. Στο ψυγείο υπήρχε μόνο γάλα βούτυρο και ψωμί. Ποτέ όμως δεν παρεξήγησε τον πατέρα του διότι έκανε τα πάντα για να τον μεγαλώσει. Για να πάει στην προπόνηση έπρεπε να διανύσει 10 χιλιόμετρα, άλλες φορές τρέχοντας, κι άλλες φορές κάνοντας ποδήλατο. Και όταν κάποια στιγμή τον συνέλαβαν για κλοπή είπε ότι δεν το έκλεψε, αλλά το δανείστηκε. Η ελευθερία του ήταν μεγάλη, μπορούσε να βγαίνει όποτε ήθελε και κανείς δεν τον έκρινε ούτε για τα λεφτά του ούτε για τα μαλλιά του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα άλλαζε κάτι από τη ζωή του, ο Ιμπραΐμοβιτς απάντησε ότι δεν θα άλλαζε το παραμικρό διότι έγινε τελικά αυτό που πάντοτε επιθυμούσε.

Υπόγειο πάρκινγκ για ποδήλατα κατασκεύασαν στην Ολλανδία.

Σε μία στάση του μετρό της Ουτρέχτης της Ολλανδίας, κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο πάρκινγκ του κόσμου για ποδήλατα. 6.000 θέσεις για στάθμευση και τρεις όροφοι με υπηρεσίες που προσφέρονται 24 ώρες το 24ωρο. Στην Ολλανδία υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν 18 εκατομμύρια ποδήλατα δηλαδή 1,3 ποδήλατα ανά κάτοικο. Οι ποδηλάτες μπορούν να παρκάρουν καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, καθώς επίσης και να νοικιάσουν ποδήλατο σε πολύ προσιτές τιμές. Στο τέλος του χρόνου οι θέσεις θα αυξηθούν στις 12.500.

Κλοπές ποδηλάτων σε χρόνο ρεκόρ

Ένας 37χρονος Έλληνας οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου, όταν διαλευκάνθηκε η υπόθεση 10 κλοπών ποδηλάτων σε 40 μέρες. Η χρηματική αξία των ποδηλατών ανέρχεται στο ποσό των 4.000€.